Trädgård i Norr

Trädgård i Norr

Glädje och mödor med trädgård i Zon 7

Denna sida har inte kommit till för att jag anser mig kunna mycket om trädgårdsskötsel.

Den skall vara en slags dagbok för mig så att jag, på våren kommer ihåg vart jag planterade perennen som nu inte syns ett spår av. Den skall upplysa mig om att det inte är lönt att så plantor i februari för man kan inte sätta ut dom tidigare än juni i alla fall. Resultatet blir långa, bleka, rangliga plantor... Den skall i bästa fall upplysa läsaren om många misstag som kan undvikas... Det är mitt mål med denna sida. Hoppas att ni hittar något matnyttigt här.

Växthuset... i mitt hjärta..

Vintern 2010-11Posted by IngMari 03 Apr, 2011 16:23

Idag satt vi i växthuset och summerade åren som gått sedan vi beställde växthuset våren 2008... Det är nog vår största hit - Inköpet av växthus. Jag vill faktiskt sticka ut näsan och påstå att ALLA uppe i norr borde äga ett växthus i någon form. Det förlänger sommaren, både vår och höst... I dag satt vi och delade på en flaska vin i växthuset med snö uppför halva väggen och +25 grader varmt... Så fantastiskt!!

Det är första vintern som alla glas har klarat sig men det är en petitess eftersom den två föregående vintrars glaskross har sina förklaringar. Första vintern hade vi en glasruta som var skadad redan under byggnationen av växthuset, så vi blev inte förvånade att den gick sönder under snötygnden. Andra vintern glömdes stagen som skulle stödja taket bort på grund av att jag blev sjuk. = snön pressade ner taket och en ruta sprack. I vinter har vi satt upp stagen och inga rutor var skadade och nu är allt helt...

Summan är att sommaren kommer fortare och varar längre... Blir det kallt och regnigt kryper man in i växthuset och låter regnet smattra och vinden vina utanför medans man sitter varmt och ombonat och tittar ut på vädrets makter... Torr och varm...

  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post42

En liten strimma hopp!

Vintern 2010-11Posted by IngMari 27 Mar, 2011 14:54

Krukorna i växthuset håller på att tina upp så dom har fått lite vatten och vi har släppt in lite ljus till dom samt satt in en frostvakt i deras "kuvös"

Alla rutor är hela efter vintern! HURRA!!! smiley

  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post41

Fortfarande vinter

Vintern-2010Posted by IngMari 21 Feb, 2011 06:10
Det har inte hänt så mycket förutom att solen vandrar en stund längre på himlen innan den går ner...

  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post40

Nu börjar det närma sig...

Vintern-2010Posted by IngMari 15 Jan, 2011 13:30

Snart är det dags att beställa fröer... Måste bara försöka hålla igen lite på beställningen. I år skall jag inte ha för mycket plantor och jag skall inte vara för snabb. Mina pelargoner och min Änglatrumpet står inomhus och verkar överleva vintern. Skotten jag tog på vinrankan verkar också leva... FANTASTISKT!!!

Tänkte jag skulle försöka ta kort en gång i veckan på trädgården så att man kan se hur våren gör antåg...

Detta är kort nr:1 -20 grader ute och det är Peter som har tagit kortet...

  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post39

Nattliga Vinterbilder

Vintern-2010Posted by IngMari 29 Nov, 2010 19:37

Peter har varit ute och fotat i månljuset... Vackert, tycker jag...smiley

  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post38