Trädgård i Norr

Trädgård i Norr

Glädje och mödor med trädgård i Zon 7

Denna sida har inte kommit till för att jag anser mig kunna mycket om trädgårdsskötsel.

Den skall vara en slags dagbok för mig så att jag, på våren kommer ihåg vart jag planterade perennen som nu inte syns ett spår av. Den skall upplysa mig om att det inte är lönt att så plantor i februari för man kan inte sätta ut dom tidigare än juni i alla fall. Resultatet blir långa, bleka, rangliga plantor... Den skall i bästa fall upplysa läsaren om många misstag som kan undvikas... Det är mitt mål med denna sida. Hoppas att ni hittar något matnyttigt här.

Nu vill jag ha värme!

Juli-2013Posted by IngMari 22 Jul, 2013 20:23
Veckorna har gått och vädret har varit kallt och blåsigt. Det har faktiskt stått stilla i trädgården. Ingenting verkar ha hänt! Salladen är pytteliten, tomaterna är få och långt borta, spinn på mina änglatrumpeter och gurkor och mina sommarplantor vägrar börja blomma. Nu vill jag ha värme så att livet i Nyborg vaknar!!!

Tunnorna fick vi av grannen. Nu hoppas jag att vi kan få dom vattentätt.

Kockbänken hittade jag på Köp och sälj i Sorseles facebookgrupp.


  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post101

Det tar sig...

Juli-2013Posted by IngMari 08 Jul, 2013 19:42

Gäststugan klar, växthuset utstädat och klart, alla plantor i jorden (Ska flytta en del dock), fiskarna i sjön, både levande och konstgjorda. Nu ser vi ljuset i tunneln och på måndag är semestern slut.... :-/  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post100

Full huggning!

Juli-2013Posted by IngMari 01 Jul, 2013 07:11
Här hos oss har det varit bråda dagar nu i ett par veckors tid. En ny gäststuga är snart klar och en "armeringsmattevägg" har blivit gjord. Peter har planterat ner en hel armada av rosor och nu jagar vi ogräs för fullt.


Tornedalsrosen blommar för fullt. Blir lika hänförd varje år... Tyvärr är glädjen kort.


  • Comments(0)//www.nyborg4.se/#post99