Trädgård i Norr

Trädgård i Norr

Glädje och mödor med trädgård i Zon 7

Denna sida har inte kommit till för att jag anser mig kunna mycket om trädgårdsskötsel.

Den skall vara en slags dagbok för mig så att jag, på våren kommer ihåg vart jag planterade perennen som nu inte syns ett spår av. Den skall upplysa mig om att det inte är lönt att så plantor i februari för man kan inte sätta ut dom tidigare än juni i alla fall. Resultatet blir långa, bleka, rangliga plantor... Den skall i bästa fall upplysa läsaren om många misstag som kan undvikas... Det är mitt mål med denna sida. Hoppas att ni hittar något matnyttigt här.

Status 1:a Augusti

Aug-2011Posted by IngMari 01 Aug, 2011 13:02

Juli har varit varm och torr. Vissa dagar upp mot +28 i skuggan. Detta har resulterat i ett växthus fullt av spinn! Men skam den som ger sig jag duschar växterna med ömson kallvatten och ömsom såpvatten. Det vore nog bra om jag fick bort dessa innan vinterförvaringen...

Krassen i skrindan blommar som en galning

Paprikorna håller på att mogna

Även mina Auberginer

..och jag har får vindruvor på min vinranka!!!

Även rosorna trivs i sommarvärmen...

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by IngMari 08 May, 2012 08:11

Oj, nu skäms jag att jag inte sett ditt inlägg tidigare. Hoppas att du läser detta ändå :-)

Ja, jag kör normalt värme på våren från början av April och fram till dessa att det är frostfritt. Jag har frostvakt så att elementen går inte igång om dom inte behövs. Nu ivår har jag inte sått något eftersom vi kommer att bygga en massa i vår/sommar och jag är rädd att det blir för stressigt.

Posted by Cattis 03 Aug, 2011 18:13

Hej! Vilken härlig trädgårdsblogg! Jag funderar på att införskaffa ett växthus, bor i Jämtland, så vi har inte heller Sveriges bästa odlingszon. Har du på någon värme på våren? Låter du några växter övervintra i växthuset?

Mvh

Catharina