Trädgård i Norr

Trädgård i Norr

Glädje och mödor med trädgård i Zon 7

Denna sida har inte kommit till för att jag anser mig kunna mycket om trädgårdsskötsel.

Den skall vara en slags dagbok för mig så att jag, på våren kommer ihåg vart jag planterade perennen som nu inte syns ett spår av. Den skall upplysa mig om att det inte är lönt att så plantor i februari för man kan inte sätta ut dom tidigare än juni i alla fall. Resultatet blir långa, bleka, rangliga plantor... Den skall i bästa fall upplysa läsaren om många misstag som kan undvikas... Det är mitt mål med denna sida. Hoppas att ni hittar något matnyttigt här.

Våren närmar sig..

Maj-2012Posted by IngMari 08 May, 2012 19:25

Nu börjar det äntligen bli vår och jag har inte sått ett enda litet frö!

Jag bestämde mig i höstas att pausa ett år med frösåningen eftersom vi skall bygga en hel del i vår/sommar och mycket av min tid kommer att tillbringas med en pensel i handen. Jag har säkert ångrat mig 50 gånger men - tack och lov - inte dragit igång något. Jag får helt enkelt köpa lite plantor istället. (Utan kan man ju inte vara)

Efter en stekhet Juli kom till sist skyfallet veckan efter jag äntligen gått på semester. Sommarens ökentorka byttes på en dag till en annan till kallt ihållande regn vecka ut och vecka in... Så kändes det i alla fall. Sorken åt upp allt som inte redan ruttnat upp och lössen invaderade mitt växthus! Då fick jag nog och tänkte packa ihop mitt odlande och stoppa in det i något mörkt hörn där jag aldrig mer skulle hitta det...Tack och lov är minnet mitt kort och jag känner åter igen glädjen över att snön snart är borta.

Jag har lyckats rädda två av mina änglatrumpeter och Pelargonerna brydde sig inte lössen om, så dom lever fortfarande. Jag hoppas att Vinrankan också överlevt vintern. Den står i växthuset och har redan fått lite vatten ett par gånger.

I växthuset står även två Rododendron, Zon 5. Där är jag dock tveksam.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.