Trädgård i Norr

Trädgård i Norr

Glädje och mödor med trädgård i Zon 7

Denna sida har inte kommit till för att jag anser mig kunna mycket om trädgårdsskötsel.

Den skall vara en slags dagbok för mig så att jag, på våren kommer ihåg vart jag planterade perennen som nu inte syns ett spår av. Den skall upplysa mig om att det inte är lönt att så plantor i februari för man kan inte sätta ut dom tidigare än juni i alla fall. Resultatet blir långa, bleka, rangliga plantor... Den skall i bästa fall upplysa läsaren om många misstag som kan undvikas... Det är mitt mål med denna sida. Hoppas att ni hittar något matnyttigt här.

Tusen Trädgårdar

Andra TrädgårdarPosted by IngMari 14 Aug, 2012 09:33

Den 12 Augusti anordnades Tusen trädgårdar. (www.tradgardsriket.se) Det innebar att (nästan) tusen trädgårdsägare öppnade sina trädgårdar för allmänheten. Jag och Peter styrde kosan mot Lycksele och hamnade i Mariana Mattsson och Reginald Scholz trädgård i Norrbyberg. (www.rosalapponica.nu)

En robust, vild och vacker trädgård med mycket timmer och "häschjestörar". Där upptäckte vi att det finns mer än en sorts Stormhatt! Där köpte vi bl.a. med oss en SlingerStormhatt. En ros hängde också med hem.. 1000-tack Reginald och Mariana för erat stora engagemang och alla tips och råd!

Hjälp! Mina vana trogen så trodde jag att jag skulle minnas vad denna växt hette! Jättefina bär men giftiga.

Därefter styde vi kosan mot Rusele till Krister och Carina Palmarsson och deras "hemliga trädgård"

En liten mysig och omfamnande trädgård med mycke hjärta liksom sina ägare.

Det blev en intensiv och mycket givande dag! Längtar redan till nästa tusenträdgårdar dag!!!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.